Podere Santa Lucia Brut
Podere Santa Lucia Brut
Winkelwagen 0

Winkelwagen

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Wijncatalogus / Spumante Brut /

Podere Santa Lucia Brut

Podere Santa Lucia Brut
Podere Santa Lucia Brut

Benaming: Droge schuimwijn, (Martinotti methode) Druivenras: Verdicchio 85% - Incrocio Bruni 15% Eerste jaargang: 2016 Aantal flessen geproduceerd: 4500 Aard van de bodem: medium struktuur Locatie ...

Gewicht   

1,572 KG

€ 11,50
Prijs per stuk

 

Dit product heeft een minimale afname aantal van 6

Aantal: 
Bestellen

Benaming: Droge schuimwijn, (Martinotti methode)
Druivenras: Verdicchio 85% - Incrocio Bruni 15%
Eerste jaargang: 2016
Aantal flessen geproduceerd: 4500
Aard van de bodem: medium struktuur
Locatie van Wijngaarden: Morro D’Alba (AN)
Hoogte: 180m boven zeeniveau
Blootstelling: Zuid-zuid-west.
Het eerste jaar van het planten: 2005
Teeltsysteem: Guyot
Aantal wijnstokken per hectare: 5.700
Opbrengst per hectare: 6/7 tons
Oogsttijd: Augustus
Geoogst : manueel in kisten van maximum 10 kg druiven
Selectie van de druiven : manueel op triltafels.
Het proces : een zachte pers van de druiven in 3 keer
Decanteren: voor de gisting
Gisting: lage temperatuur onder 15 °C met een selectie van de gist voor de mousserende basis.
Rijping : in roestvrije stalen containers voor 6 maanden met wekelijks oproeren van de droesem.
Voorbehandeling : zonder dierlijke eiwitten
Het mousserend proces : in speciale roestvrij stalen tanks bij een temperatuur van 17 °C met een deel van de gist
Tweede gisting : tussen de 3 en 4 weken
Raffinement : vijf maanden in roestvrij stalen tanks met een dagelijkse beweging.
Filtratie en botteling in isobare atmosfeer
Kleur: licht geel, min of meer intens met groene reflecties en gouden fijn schuim
Geur: fijne geparfumeerde bloemen met fragmenten met balsamico aroma's.
Smaak: een fijne smaak in de mond, harmonieus, fragiel en lange nasmaak, een droog maar bevredigende smaak.
Serveertemperatuur : 6 - 8 °C
Geserveerd bij: zeevruchten, pasta, gegrilde en gefrituurde verse groenten, gegrilde sardienen.
Alcoholpercentage : 12% Vol.
VINO SPUMANTE BRUT
Metodo Martinotti
Denominazione: Vino Spumante Brut
Tipo di uvaggio: Verdicchio 85% - Incrocio Bruni 15%
Prima annata di produzione: 2016
Numero di bottiglie prodotte: 4500
Tipologia del terreno: Medio Impasto
Vigneto: Morro D’Alba (AN)
Altitudine: Metri 180 s.l.m.
Esposizione: Sud - Sud/Ovest
Anno di impianto del Vigneto: 2005
Allevamento: a spalliera, Gujot
Ceppi ad ettaro: 5700
Resa uva ad ettaro: 60/70 quintali
Epoca di vendemmia: Agosto
Vendemmia: Manuale con cassettine forate massimo10 kg di uva
Selezione uve: Manualmente su tavolo di cernita vibrante
Lavorazione uva: Pressatura soffice delle uve con frazionamento dei mosti di prima
seconda e terza scelta
Decantazione: Statica prefermentativa
Fermentazione: Bassa temperatura < 15° C per mezzo di lieviti selezionati per la
base spumante
Maturazione: Vasca di acciaio per sei mesi, batonnage settimanale
Pretrattamenti: Alcuno, solo leggera chiarifica senza proteine animali
Presa di spuma: In autoclave a 17° C per mezzo di lieviti selezionati
2^ fermentazione: Tre settimane fino a un mese
Affinamento: Cinque mesi in autoclave con agitazioni giornaliere
Filtrazione ed imbottigliamento isobarico
Colore: Giallo paglierino più o meno intenso con eventuali riflessi verdolini o dorati
con una spuma fine, regolare e persistente
Profumo: Al naso è delicatamente profumato, floreale e fragrante, si percepiscono
note balsamiche e la caratteristica nota di crosta di pane
Sapore: In bocca il vino è di buona sapidità, armonico, delicato e persistente, dal
sapore pieno, asciutto e gradevole
Temperatura di servizio: 6 - 8 °C
Abbinamenti: Spaghetti allo scoglio, primizie dell’orto fritte, sarde alla griglia
Gradazione alcolica: 12% Vol.
Denomination: Dry sparkling wine, (Martinotti method)
Grape type: Verdicchio 85% - Incrocio Bruni 15%
First year of production: 2016
Number of bottles: 4500
Ground type: Medium structure
Vineyard: Morro D’Alba (AN)
Altitude: 180 meters above the sea level
Facing position: Sud - Sud/West facing
First planting of vineyard: 2005
The planting: espalier Gujot
Number of plants per hectare: 5700
Weight per hectare: 6/7 tons
Time of harvest: August
Harvesting: by hand in cases of maximum 10 Kg of grapes
Selection of the grapes: manually on moving tables
The procedure: a gentle press of the grapes in three times
Decantation: before fermentation
Fermentation: low temperature below 15 °C with a selection of the yeast for the
sparkling-base
Maturation: in stainless steel containers for six months with weekly batonnage
Pre treatment: needs to became clear without animal proteins
The sparkling process: in special stainless steel tank at 17 °C with a selection of
yeast
Second fermentation: between three-four weeks
Refinement: five months in stainless steel tank with daily movement
Filtration and bottling in isobaric atmosphere
Colour: pale yellow more or less intense with green reflections or golden with a
fine froth
Perfume: delicately perfumed floral and fragrant with balsamic notes
Taste: in the mouth a pleasant taste, harmonious, delicate and long tasting, a full
taste dry and satisfying
Temperature to serve: 6 - 8 °C
To accompany: seafood pasta, grilled/fried fresh vegetables, grilled sardines
Alcoholic content: : 12% Vol.
Azienda Agraria Bartolucci Gianluca
Via Marciano, 10/B Morro D’Alba
www.gianlucabartolucci.it

Levering Oost Vlaanderen

In Oost Vlaanderen worden bestellingen boven de 200€ gratis gelevered.
De aangerekende leverings kosten worden terug betaald.

Contact

Tante Rita & Nonkel Marc
Pontstraat 25
9820 Merelbeke
GSM:+32 496 27 99 83
E-mail: shop@bastet.be

Inschrijven voor de nieuwsbrief




Aanmelden

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    - Powered by CCV Shop

 
 
 
Om dit webshop te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.
 
Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.