Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Roséwijn wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. De wijn krijgt zijn kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap (de most) blijven dan bij de bereiding van rode wijn. Tijdens de traditionele vinificatie worden de druiven gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap af te geven. Zodra de wijnmaker tevreden is over de tint worden de druiven voorzichtig geperst en schillen en sap van elkaar gescheiden. Daarna gaat de vergisting verder. Hoe langer de schillen en het sap contact hebben, des te donkerder wordt de kleur en des te krachtiger de smaak van de rosé. De beperkte hoeveelheid tannine in rosé maakt dat hij fris en licht is, maar toch met zekere stevigheid gedronken kan worden.
Het is doorgaans verboden om een roséwijn te maken door rode en witte wijn te mengen. Dit geeft wellicht de kleur van rosé, maar nimmer de fruitige frisheid die zo kenmerkend is voor roséwijn. Binnen de Europese Unie mag alleen in de Champagnestreek rode wijn met witte wijn gemengd worden om er een rosé champagne van te maken.
In Oost Vlaanderen worden bestellingen boven de 200€ gratis gelevered.
De aangerekende leverings kosten worden terug betaald.
Tante Rita & Nonkel Marc
Beekstraat 32
9800 Astene
GSM:+32 496 27 99 83
E-mail: shop@bastet.be
Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop
![]() |
Om dit webshop te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.
|
Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. |